Welke visie laat jou bloeien?

KlaproosmooiWakker worden en opstaan… je niet nog een keer omdraaien, maar je bed uit komen; hoe werkt dat voor jou? Waarvoor spring jij je bed uit? Wat raakt jou zo diep dat je met al je kracht daarvoor zal gaan? Welke visie leef jij?

Ik heb dagen gekend waarin ik geen zin had op te staan. Waarin ik het liefst onder mijn deken kroop en wilde verdwijnen. Als ik terug kijk was ik down en depressief, omdat ik geen visie had, geen richting en me liet bepalen door de omstandigheden en geen gevoel van regie over mijn leven had.

Sinds ik me bewuster werd van de kracht van creatie, van zelfregie en van keuze is er veel veranderd. ‘Wanneer we niet langer de omstandigheden kunnen veranderen, worden we uitgedaagd onszelf te veranderen.’ Victor Frankl, overlevende van concentratiekampen in de tweede wereldoorlog ondervond hoe zin aan het leven te geven ongeacht de omstandigheden. Hij beschrijft in zijn boek ‘zin van het bestaan’ over keuzevrijheid – alles kan je worden afgenomen, behalve een ding: de vrijheid om je reactie te kiezen ongeacht de omstandigheden waarin je je bevindt.

Welke keuzes maak jij ongeacht je omstandigheden? Wat als alles mogelijk is, wat kies je? Wat raakt je? Wat vervuld je hart? Wat exites je dusdanig dat je er alles aan wilt doen om dat waar te maken?

Het maakt verschil om een visie te hebben, het is de fundatie van waaruit je je leven vorm geeft, de acties die je onderneemt en keuzes die je maakt. Het is het licht wat je leidt, hetgeen wat richting geeft. Het is dus niet je doel, maar hetgeen je ziet als de mogelijkheid van waaruit  doelen kunnen voortkomen. Helderheid over die visie is van belang, wat is het precies wat jou beweegt? Het meest geweldige mag hier tot leven komen. Het meest onmogelijke mag hier gedroomd worden. Het meest heldere gefantaseerde wat in je opkomt, waar je vervuld, levendig en dankbaarheid door voelt DAT is het… visie, wat zie je voor je? En daar aan voorbij – DAT. Zonder voorwaarden, vanuit je essentie – DAT.

Zorg dus dat je visie helder is, en breng eenvoud aan. Niet doordat je het uit je hoofd leert, of analyseert en bedenkt, maar vanuit je hart voelt. Veel mensen maken visionboards, plakken plaatjes die de visie weergeven… de grond ervan is de waarheid voor jou – dat manifesteert zich doordat jij het bent, doordat jij het leeft, het is je unieke jij, de invulling ervan volgt dus daaruit, zonder moeite… hoe en welke stappen er voor nodig zijn volgen wanneer je weet je wat je richting is, je visie, want dat is er altijd, daar kan je altijd heen en keuzes vanuit maken. In lijn met je visie, kan je spreken en handelen. Dat brengt realiteit aan je menselijke bestaan. Het doet je voluit leven omdat je unieke zijn mag zijn.

Een paar woorden kunnen je visie al weergeven. Of zelfs 1 woord. Welke woorden zijn dat voor jou? En als je er 1 moest kiezen, welk woord is meest van belang voor jezelf, voor jou visie?

Je kan verschillende visies hebben. Een visie voor je bedrijf, een visie voor je relatie… Ik heb een visie voor de wereld en die kies ik te leven. De moed om hier uiting aan te geven support me. Vrijheid, ongehecht zijn in liefdevolle verbondenheid is wat me momenteel drijft. Ik wens ieder mens de vrijheid om te zijn, om volledig te leven, niet afhankelijk van iets of iemand maar in connectie met alles en iedereen.

De natuur is zo’n mooi voorbeeld hiervan. Een vogel fluit, gewoon omdat het fluit, uit volle borst. Een blad groeit, en ontwikkelt zich in volledigheid. Een bloem komt tot bloei. Het denkt niet, ow ik wil geen zonnebloem zijn, ik ben liever een dahlia. Het is wat het is, ware aard, ware natuur en doet wat het doet, in natuurlijke flow. Alles is verbonden, en mag zijn. Als mens zijn we ook verbonden, meer dan we weten, maar we uiten ons niet altijd op onze natuurlijke manier. Kijk maar om je heen: angst, depressies, propaganda, ziektes, compromissen en ga zo maar door.

Ik voel me gegrond in mijn zijn doordat ik uiting geef aan mijn bron van bestaan. Mijn visie verwoord dat. Ik zie dolgraag meer mensen stappen in hun eigen natuurlijke kracht, en tot volledige bloei komen. Als coach en trainer draag ik mijn steentje hieraan bij, dat is een voorbeeld van wat ik doe in lijn met mijn visie.

Wat doe jij wat bijdraagt aan je hoogste potentie? Wat is je meest natuurlijke jij? Hoe bouw je mee aan een wereld die in lijn is met wat jij voor ogen hebt?

Gevoel van lichtheid, vreugde en waarheid vervullen me. Ik ben dankbaar. Soms zijn er dagen dat ik geen zin heb, dat mag ook, ik verzet me er niet langer tegen… hoef het niet meer te fixen of gaat veel energie verloren in slachtoffergedrag. Wat als alles bijdraagt aan mijn visie? Wat als het een reminder is van de mogelijkheid tot onvoorwaardelijke creatie? Welke reactie kies ik? Het levendig houden van mijn visie sterkt me, doet me in actie komen en wijst me de weg. Natuurlijk moeiteloos zijn; vrijheid & volledigheid in liefdevolle verbondenheid; DAT is waarvoor ik mijn bed uit kom.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s