‘Ik red me wel’

a_sus_pies

‘Ik red me wel hoor…’ dat wat lange tijd me krachtig maakte, me doorzettingsvermogen gaf, ik er alles aan deed om me te redden, ja, ik overleefde het wel… zeker. Zo ben ik mijn schooljaren doorgekomen, op mezelf gaan wonen, zorgde dat ik m’n eigen geld verdiende, ging uitdagende baantjes aan, reisde de wereld over en woonde in de tropen. Ik hoor het me nog tegen m’n vader zeggen, om hem gerust te stellen en wetende dat het ook zo zal gaan.

‘Ik red me wel’ heeft me lang gediend, maar doet dat nu niet meer. Het geeft me niet de vrijheid om voorbij aan de overleving te gaan. ‘Ik red me wel’ houd me vast aan omstandigheden die ervoor zorgen dat ik dat waar moet maken. De wet van aantrekkingskracht werkt nou eenmaal zo. Hoe kan ik de wet voor me laten werken in plaats van tegen?

Liever ga ik dan voorbij aan deze ingeprente woorden, dit overlevingsmechanisme.  Ik kies voor overvloed, moeiteloze en magische ervaringen waar ik me niet in hoef te redden, maar waar ik in volle teugen van mag genieten.

Vorig jaar tijdens ‘Date With Destiny’ een fantastisch seminar van Tony Robbins zag ik dat de vraag: ‘Hoe kan ik dit overleven?’ me lange tijd in de ban heeft gehouden en ik me dat in elke interactie en ervaring afvroeg (onbewust tot die tijd). Deze vraag heb ik vervangen door: ‘Hoe kan ik nog meer genieten van elk gegeven moment, het waarderen en liefhebben?’ Deze vraag heb ik een jaar lang bij me gedragen en ervaar nu een grote doorbraak door het inzicht dat overvloed en genieten alleen voortkomen uit een vrije mindset. Ik kies voor vrijheid. Ik kies voor genieten. Ik kies voor plezier. Wat kan dit me opleveren? Welke geweldige toekomst ga ik tegemoet met dit nieuw verworven inzicht? En wat kan ik nog meer loslaten zodat ik mijn eigen werkelijkheid in vrijheid creëer?

Waar hou jij je vast aan overlevingspatronen? Welke woorden heb jij ingeprent om te overleven? Waar kan je hieraan voorbij gaan? Welke keuzes kan  jij maken die je verleden bevrijdt? Ik wens je een leven in vrijheid. Happy creatie-vol 2020!

Een gedachte over “‘Ik red me wel’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s