Energetisch Coachen – de verbinding tussen hoofd en hart

We leven in een maatschappij van veel keuzes en mogelijkheden. We zijn hierin geboren dus hebben dat niet voor het kiezen gehad. De samenleving is zo ingericht dat er veel opties zijn en we druk zijn deze te benutten. Soms willen we te graag te veel en lopen we vast met tot gevolg dat we niet lekker in ons vel zitten, burn-out raken, ontevreden zijn of onze koers kwijt zijn.
Het fijne leven wat we zouden willen leiden lijkt dan verder weg dan ooit. We zitten veel in ons hoofd en zijn weten niet meer zo goed wat we nou echt ook al weer graag zouden willen of wat ons hart, ons innerlijke kompas, ons ingeeft.
Herken jij je hierin?
Energetisch coachen is een middel dat ondersteuning biedt. Coachen is een veel gebruikte term. Er bestaan veel verschillende vormen. In dit geval als bewustzijnscoach stel ik onder andere vragen die je in beweging zetten, die je laat onderzoeken hoe het voor jou werkt zodat jij datgene kiest wat goed voor je is en de resultaten kan bereiken waar jij blij van wordt. Daarnaast combineer ik het bewustzijns -coachen met energetisch werk. In een sessie komen deze twee krachtige wijzen samen.
Alles is energie. In een sessie wordt er energie verplaatst en verbreidt. Door het gebruik van woorden wordt het in werking gezet, creëer je je werkelijkheid. Er gebeurt veel op het mentale vlak en door het toepassen van energetisch werk, stiltes, krijgt de spirituele dimensie ook een plek. Woorden en stiltes hebben beide waarde.
Hoe gaat dat nou in z’n werk? Doordat ik als coach figuurlijk in je veld stap door in verbinding te gaan met elkaar maken we gebruik van de informatie die daar ligt. Er kunnen boodschappen doorkomen, er kan iets los worden gelaten of iets in beweging worden gezet. Er is dan stilte nodig en in veel gevallen is het wenselijk om dan een moment te gaan liggen zodat het lichaam in een staat van ontspanning is.
De energetische coachsessie duurt 1 tot 1,5 uur. Het is niet van te voren te bepalen hoe lang het exact zal duren want het duurt tot de energie compleet is. Het lichaam geeft het ter plaatse aan. Energetisch werk is niet altijd met het verstand te vatten, daarom is het mooi om de sessie met woorden af te ronden zodat het op die manier erkent wordt en een brug wordt geslagen – door middel van onder andere afspraken met jezelf te maken– naar het dagelijkse leven.
Alle informatie die we uit het veld krijgen draagt bij aan je doel die je hebt gesteld bij start van de sessie. Als coach ben ik het kanaal dat in dienst staat van jou en het bereiken van de wenselijke resultaten. Door middel van energetisch coachen wordt je in contact gebracht met je innerlijke kompas, je potentie, je hart en heel je de verbinding zodat je authentieke keuzes kan maken.
Wil je ervaren hoe energetisch coachen een bijdrage kan leveren aan het aanboren van je potentie, contact te maken met je hart en je te verbinden met je innerlijke kompas? Weet me te vinden – Liefs, Annemieke

Een reactie op “Energetisch Coachen – de verbinding tussen hoofd en hart

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s